About / Over ons

Goedendag,

Wij zijn Tonny en Marcel Weisink. Sinds 1984 hebben wij altijd honden gehad. De eerste dertig jaar Rottweilers en daarnaast in eerste instantie een asbakje en later een Jack Russell. Met de laatste Rottweiler, onze geweldige Pepijn, zijn we via een omzwerving op een jachthondenclub verzeild geraakt. Pepijn was een geweldige apporteerder. Heeft echt geleerd met de neus te speuren en deed niet onder voor de rest van de groep (echte) jachthonden 🙂

Omdat Tonny artrose in onder andere de handen heeft gekregen zijn we op zoek gegaan naar een minder zwaar ras, waarbij het zeker was dat we een jachthond wilden hebben. Na langdurig en nauwkeurig nadenken, discussiëren, bekijken en lezen zijn we tenslotte op de Vizsla korthaar terecht gekomen. Een beslissing waar we nog geen moment spijt van gehad hebben !

De Vizsla is echt een geweldig ras: een schat van een hond en rustig maatje in huis en een geweldenaar buiten. De passie, werklust en (ook niet onbelangrijk) het geweldige uiterlijk en een fantastische uitstraling heeft ons hart definitief veroverd.

Na veelvuldig contact met fokkers zijn we met een gelukje terecht gekomen bij Jiri Indra in Tsjechië die net een nestje had gekregen bij Arany z Tišnovských revírů, een geweldige teef die de Tsjechische variant van de Nimrod op haar naam heeft staan.

Nadat we Jade (Elba z Tišnovských revírů) hadden opgehaald zijn we door een zeer ervaren Vizsla fokker aangemoedigd om deze geweldige bloedlijn voor Nederland te behouden.

Zo is het plan opgevat om ooit een eigen nestje te fokken. Nadat we ook Robijn (Badrija Danitty) bij een vriendin in Tsjechië (Lucie Svobodová) hebben kunnen aanschaffen was onze liefde voor het ras definitief en hebben we besloten de plannen voor een nestje door te zetten.

En wat is er dan mooier dan een eigen kennel te beginnen. Na lang wikken en wegen hebben we besloten de kennel Lovecký šperk te noemen, hetgeen Jachtjuweel betekent in het Tsjechisch. Dit omdat we voornemens zijn ons toe te leggen op de Tsjechische bloedlijnen en omdat we al in het bezit zijn van een Jade en een Robijn 🙂

We zullen een enkel keer een nestje fokken waarbij de kwaliteit altijd leidend zal zijn: kwaliteit boven kwantiteit!

De reden dat de site overwegend in het Engels is geschreven is dat het daarmee voor een brede groep geïnteresseerden toegankelijk is.

We wensen u veel plezier met het lezen en volgen van de site !!!

Met hartelijke groet,

Marcel & Tonny Weisink

===============================================================

This site is from Marcel & Tonny Weisink. We live in the Netherlands in a town called Rijssen in the east side of the country. Due to several circumstances we ended up with a Rottweiler at a gundog training club 🙂 Sadly we had to let her go on december 24th 2012.

Pepijn 2005-2012

While Pepijn the Rottweiler was still there, we decided we wanted to go to a less heavy breed and were sure it should be a gundog. After several months of thinking, reading and discussing we decided that the Vizsla breed was the best choise for us. We have had not a second of regrets even since.

add another page.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s